• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Tee oma XIRR arvutus ise ja vaata sealt tulemusi.
RahaFoorum
Oosmo
Kõigi nende XIRR'ide ja muude portaali tulukuse arvutusteha hämatakse tugevalt.
Kunagi vaatasin, et Omaraha XIRR arvestab brutot ehk portaali teenustasud ka sisse, st tegelikuses tunduvalt väiksem.
timo
timo
Kunagi vaatasin, et Omaraha XIRR arvestab brutot ehk portaali teenustasud ka sisse, st tegelikuses tunduvalt väiksem.
See väide ei vasta tõele. Ei arvesta teenustasusid sisse.
Meie XIRR'i arvutab masin igal öösel. Kellegi karvast kätt seal vahel pole. Meil on siin mitmeid näiteid, kus investor on portfelli kahekordistanud 4-5 aastaga. Ainuüksi selle põhjal võib väita, et XIRR on üsna õige.
OR
arne
arne
See väide ei vasta tõele. Ei arvesta teenustasusid sisse.
Mul Slovakkia XIRR oli alguses üle 90%, samas minu laenude netointress oli maksimaalselt 69%. Selle põhjal mu loogika ütleks, et mu XIRR arvutati brutointresside järgi (mis oli üle 90%).
timo
RahaFoorum
Tee oma XIRR arvutus ise ja vaata sealt tulemusi.
RahaFoorum: tänud hea nõu eest, kahjuks ma pole finantsarvestuses tugev, seega pigem usaldaks OR statistikalehte.

Kuna ma statistikalehel kõigest aru ei saa, küsiks teisiti.
Statistikaleht näitab kuu kohta:
tagasimaksed kuus 500€
põhiosa 400€
intress 100€
kahjum müügist 10€
põhiosa kahjum 30€

Kas ma sel kuul sain kasu 90€ või 70€ või 60€?
Laisc
Laisc
Kas ma sel kuul sain kasu 90€ või 70€ või 60€?
intress-põhiosa kahjum e 70 eur
timo
timo
INVESTEERI

Ma olen ka niimoodi arvutanud, aga tegelikult võiks ju statistika lehel vastav rida olemas olla, “netokasum” vmt.
frondeur
Eraisikuna investeerides: 100-30=70. 100€-lt tulumaks 20€ kord aastas maksta tuludeklaratsiooniga. Löpuks tulem 70-20=50€. Nüüd panna saadud tulem, kui kahjumid ja maksud makstud enda XIRR-i tabelisse ja ongi vastus olemas. Lugup.
kindlus
Timo:
Tänud selgitamast.

Frondeur:
Mintosel on nt kenasti ülevaate lehel rida ‘total profit’.

Kindlus:
eraisikuna investeerimise lõpetasin juba mitu aastat tagasi ära, juriidilisena saan kahjumid maha kanda ja tulumaksu kaugemale tulevikku lükata, vähemalt praegu.

Arne kommentaari kommentaariks:
7a ja portfell peaaegu kahekordne, Soome ja Slovakkia algus olid nutused, oma osa on ka aastate jooksul lisatud investeeringutel, ma pole ka kõige teravam pliiats investeerimisel, üldiselt Arne ütlemisega nõus.
Laisc
Laisc
Ei nõua erilist tugevust finantsarvestuses. Exceli valemit ja natukene copy-paste oskust. Guugelda või otsi mu blogist. Peaks minu mäletamist mööda seal ka õpetus olema täitsa selle arvutamise jaoks.
RahaFoorum
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in