• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
Endale tundub ka eluasemelaenu intress liiga suur (hetkel 0,714% aastas, samas on olnud ka 4,7%, millest EMTA maksab teiste eestimaalaste kokkukorjatud rahast mulle 20% veel tagasi kord aastas, s.t. järgi jääb ca 0,5-0,6% aastas), kuid samas aeg ajalt olen kasutanud ka krediitkaarti, millel on 18% intress. Oleneb kaardist, mõnel kaardil on 30-45 päeva intressi vaba periood ning intressi kulu on 0€, kui raha enne seda tagasi kanda, samas pead maksma igakuist kaardi tasu ca 1€, mis teeb aastas juba 12€, s.t. kulu on ikkagi olemas. Mõnel kaardil on 0 päeva intressi vaba periood ning igakuist kaarditasu pole. Krediitkaart on hea hotellide ja lennupiletite ja muude asjade broneerimiseks ja maksmiseks ning samas peaks raha ka kohe sinna peale tagasi kandma. Miks siis ikkagi inimene võtab laenu? Üks põhjus on ettepoole ehk tulevikku vaatamise oskus. Kui paljud oskavad vaadata ettepoole rohkem kui 30-60 päeva (varem ma ka ei osanud ja seda ei õpetatud ei kodus ega koolis), et kas tõesti on raha veel juurde vaja laenata, kui mul just parasjagu on (olen õppinud ettepoole vaatama 10-20 aastat, mida see 2000€-ne vahepealne raha laenamine mulle nii väga ikka juurde annab, no ei annagi, kõige parem laen on võtmata jäänud laen, neid on mul sadu)? Teine põhjus on tahapoole vaatamise oskus ning nendest järelduste tegemine, et mida ikkagi muuta oleks võimalik, et tõepoolest ei olnud mul seda 500€ või 1500€ laenata vaja, kui oleks teinud seda või toda teisiti (varem ei olnud tahapoole vaatamise oskust, aga nüüd on kõik kenasti kirjas ja järelduste tegemine lihtne, seda on andnud ettevõtmisega tegelemine, palgatöötajana seda oskust mul polnud). Kolmas põhjus on elada väljapoole ning mitte sissepoole, s.t. võtan kohustusi kanda, et näida, et ma olen rikkam, kui ma tegelikult olen. Neljas põhjus on kodune- ja koolitarkus. Kui sulle ikka pidevalt öeldakse, et ela julgelt alla oma võimete ja sa oledki rikas, siis nii juhtubki. Viies põhjus on see, et kõrgepalgaline lihtsalt ei oska matemaatikat või ei taha osata või vaatab matemaatikale läbi sõrmede. Kuues põhjus võib olla see, et kõrgepalgaline ei taha rikkaks saada, vaid tahab rikkana näida (rikkad arvutavad, rikkad ei arva, tegelikkus ja arvamus ei ühti pahatihti, muidu oleksime ju kõik rikkad). Rikkad ei hakka ju selliste laenu % juures üldse liigutama, ise asi, kui nad just 3-8% laenusoove üles ei riputa ja selle ka saavad ning edasi laenavad kõrgema intressiga. Seitsmes põhjus võib olla see, et inimene ei viitsi tööd teha, planeerida ja raha teenida, vaid läheb kergemavastupanu teed ja läheb laenab raha. Tänapäeval ei ole ju raha laenamine kõrgepalgalisel nii raske tegevus s.t. ka kõrgepalgalistel puudub nutikust, et raha teha või teenida ning mitte laenu võtta. Kindlasti on veel palju põhjuseid, iga üks võib need ise välja mõelda. Inimene teeb enamus otsuseid emotsionaalselt, ka kõige paremates peredes.
kindlus
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in