• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
LehmanBrothers
Kui ma õigesti aru olen saanud siis OÜ-na võib investeerida ainult siis, kui investeerimine pole OÜ põhitegevus, vastasel juhul tulevad kaela karmid nõuded.

Tegemist on tootmisettevõttega. Järelikult, kui investeerimise summa kasvab, siis saab/peab saadud intressid suunama tootmise kasvatamisse ja siis kasvavad mõlemad käsikäes, ilma, et tekiks põhitegevuse kaldumist investeerimise poole peale. EMTA annab kohe teada, kui midagi hakkab viltu vedama või mõni euro on vaja maksta või mõni tähtaeg on saabumas/üle läinud, eks siis maksad ära ja asi korras. Jõudu.
Tootmisest-müügist tekib raha KM-ga, s.t. ca 20% läheb riigile. Kui nüüd intressist saadud raha suunata tootmisesse, siis tekib hoopis tagurpidi olukord, saab riigilt ca 20% tagasi või jääb EMTA-le ettemakse. Eraisiku ja OÜ vahe oleks sellisel juhul ikka mäekõrgune. Eraisikuna maksad palgast ca 20% tulumaksu, siis investeerid (võib olla investeerimisel ei saa kahjusid maha arvata) ja maksad jälle ca 20% riigile, ehk kokku juba ca 40% ja ca 20% jääb veel riigilt tagasi küsida ka ehk kokku juba ca 60%. Ega need asjad nüüd nii mustvalged pole, kuid sinna poole kipuvad minema. Jah, OÜ-na tuleb arvestada raamatupidamiskuludega, sest ega see raamat ennast ise ei pea.
kindlus
kindlus
lihtsalt ääremärkuseks sulle, et kui laenu andmine ei ole juhuslik (mis mulle tundub, et sinu ettevõttel ei ole), siis tekib sul käibemaksu proportsiooni arvestamise kohustus ja sa võid sisendkäibemaksu maha arvata vaid maksutatava käibe proportsiooni ulatuses
olavi
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in