• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
dave6
Üks tabel veel kollaste ja punaste osakaalu kohta kõigist lepingutest:https://www.dropbox.com/s/oup9tk06djtlnpg/OR%20statistika%2001.13-03.14.png

Vaatasin oma trendi… sama lugu summaarse default+võlas osakaalu osas kogu investeeringutest. 6 kuud portaalis ja näitaja on täpselt 8%.

Samas minu kogemus ei näita veel seda, et kollastest 100% läheb punastesse. Eriti seda on näha 901+ gruppis. Kõige kahtlasem on 801-900 grupp, tegelt sealt on kõik minu punased laenud pärit.

Taustainfoks niipalju, et mu tuttav, kes töötab kiirlaenu firmas ütles et nendel 1/6 laenudest lendab korstnasse.
aleks781
Panustan ka veidi siia kommuuni ja saadan oma väikese ülevaate enda statistikast. Olen väljastanud Omaraha laenudest 90% vahemikus juuni kuni september 2013, peale seda vähem ja see aasta pole enam üldse laene väljastanud. 72% laenudest on mul skoorigrupis 901-1000 (168 laenu) ja 28% skoorigrupis 801-900 (79 laenu).

Tänaseks on kogu portfelli lõikes kollases 8,2% laenudest ja punases 3,4%. Skoorigruppide lõikes on 901-1000 hulgas kollaseid 7,9% ja punaseid 1,3% ning 801-900 hulgas vastavalt 9,0% ja 8,4%. Seega on 901-1000 skoorigrupis viivises üle 9% ja 801-900 grupis 17,4%. Protsendid on arvutatud jagades jääk väljastatud summaga.

Kui nüüd diskonteerida portfelli väärtus kollaste laenudes osas 60% peale (vast see võiks ligikaudu reaalne olla) ja punased 31% peale (mis saab hetkel tagatisfondist) siis saan XIRR-netotootluseks 13,5%. Firmat mul pole, laenan eraisikuna ja seega maksan kõikidelt intressidelt tulumaksu.

Tootlusega võin rahule jääda, asja paistab selgelt plussis hoidvat parim skoorigrupp, täpsemalt ei jaksa praegu arvutada kuid 801-900 tundub suutvat ainult õrnalt pead veepeal hoida. Ise olen praeguse tootlusega rahul kuid eks lõplik number selgub siis kui viimanegi laen on tagasi makstud või võlgnikud lootusetult pankrotistunud või üldse teise ilma läinud. Siiani on teekond päris huvitav olnud, guugliga selgub laenajatest nii mõndagi - näiteks ühe kodaniku puhul läheb laenu viivisesse laskmine ja end Soomes äriregistris FIEks registreerimine maru kenasti kokku. Nüüd on laen juba pikemalt punases.

C'est la vie, härrased ja prouased!
procyonlotor
Picea
Minu portfell on ikka üsna nutuses seisus;Tegutsen alates novembrist, investeerinud 3000 EURAktiivne portfell praegu 166 lepingut, nendest - punaseid 21 (enamusel pole ühtegi makset tehtud) - kollaseid 25 - rohelisi 120Rahaliselt punsed + kollased ca 850 EUR

Lohutav lugeda, et mönel läheb veel kehvemini, kui minul, sorry. :)
eviat
Mul on portfelli jääk ca 2600, nendest 436 kollased ja 830 punased ehk peaaegu pool…
Jummybear
Jummybear
Mul on portfelli jääk ca 2600, nendest 436 kollased ja 830 punased ehk peaaegu pool…
See on ju ka asjade loogiline käik, paari aasta pärast on 100% kollases/punases. :-) Arvuta pigem väljastatud laenude pealt.

Endal on seis paari nädalaga veidi halvenenud, punased on tõusnud 3,4%>>4,0% ja kollased 8,2%>>10,5%. Hakkab tunduma, et kui omadega lõpuks nulli jään, on hästi. Vähemasti riik saab veidi tulumaksu, vast teevad sellega midagi kasulikku. :P Aga eks aeg näitab.
procyonlotor
procyonlotor
See on ju ka asjade loogiline käik, paari aasta pärast on 100% kollases/punases. :-) Arvuta pigem väljastatud laenude pealt.

Loogiline oleks vaadata kaks suhet: punased / väljastatud laenud ja kollased / aktiivsed investeeringud (mitte jääk, kuna see ei sisalda roheliste laenude õigeaegselt tasutud summad)

Teiseks, Punaste %-i ja Kollaste %-i vahel on ka seos, sest osa kollastest suundub Punastesse. Nii, ma preaegu eeldan, et kui ntx mingi aeg oli 5% punaseid ja 10% kollaseid, siis kui kollased hõppavad 20%ni siis punased peaks ajaga ka 10%ni küündima. Aga see on praegu minu teooria.

Kolmandaks, ärge unustage, et ca30% punastest saate tagasi. Ja OR uue korra järgi tõuseb see näitaja 65%ni.
aleks781
Väljastatud ca 4100€ aga ikka tundub kõrge number olevat…
Jummybear
Jummybear
Väljastatud ca 4100€ aga ikka tundub kõrge number olevat…

20% punaseid on kuidagi palju.

Väljastasin poole aastaga 250 laene ja mul on skoorigute lõikes umbes samad numbrid mis portaali statistika all.
aleks781
Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in