• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Vďaka pôžičkám si mladí môžu dovoliť viac
25.08.2015

Vďaka pôžičkám si mladí môžu dovoliť viac

Výdavky, ktoré mesačne minieme, sa líšia od kraja ku kraju a tiež závisia od vekovej skupiny, v ktorej sa nachádzate. Inak sú na tom študenti – vysokoškoláci, inak mladí pracujúci ľudia, no a odlišné finančné povedomie majú tiež ľudia v strednom veku.

Na čo míňajú vysokoškoláci?

Väčšina zo študentov býva na internátoch, privátoch alebo do školy dochádzajú, musia sa niekde stravovať, no a v neposlednom rade si chcú užiť svoje aktivity a univerzitný život. Aj táto skupina minie na svoj život nezanedbateľnú čiastku peňazí, ktorú im väčšinou poskytujú rodičia. V prípade, že si štúdium musia financovať sami, väčšinou pracujú alebo brigádujú či siahajú po zvýhodnených pôžičkách pre mladých.

Život po škole a financie

S nástupom do zamestnania sa vždy zmení pohľad na financie. Už nie je v pozadí tá vždy usmievavá tvár matky alebo otca, ktorí vám prispievajú na život na internáte, školské povinnosti alebo na to, keď si chcete niečo osobné kúpiť. Už ste len vy, vaša peňaženka a vaše spotrebiteľské správanie. 

Do veku 26 – 27 rokov sa mladí snažia čo najviac ušetriť. V tomto veku sa často rozhodujú o svojej ďalšej budúcnosti, chcú si zadovážiť vlastné bývanie, a tak svoje úspory začnú vyberať a míňať. Problém trochu nastáva, keď zbadajú, že nasporených peňazí nie je toľko, koľko predpokladali. Či už preto, že míňali nad rámec potrebných vecí, alebo preto, že ich príjem jednoducho nebol natoľko vysoký, aby si nasporili dostatok.

Košičania sporia o niečo lepšie ako Bratislavčania

Zaujímavé výsledky vyšli z porovnania finančnej gramotnosti a schopnosti šetriť pri respondentoch v Bratislavskom a Košickom kraji. Až 46 % domácností v Bratislavskom kraji sa priznalo k tomu, že im z mesačnej výplaty neostane nič.  V Košickom kraji neušetrí ani cent 39 % respondentov. Tento prieskum realizovala agentúra Focus.

Aj pre mladých poskytujeme pôžičky až do 2000 Eur

Vedieť šetriť je otázkou viacerých faktorov – príjmu, nákladov a miery kontroly nad vaším konzumným správaním. Veľakrát to nie je jednoduché, a preto ľudia siahajú po externých zdrojoch, ktoré im pokryjú financovanie úveru na bývanie, rekonštrukciu, kúpu nového auta či dovolenku pri mori.

Dopriať si tieto uvedené veci nie je luxusom. Stačí, ak poznáte stránku Finzo.sk, kde si môžete požičať od súkromných investorov, a to až do výšky 2000 Eur. Model kolektívneho požičiavania je transparentný, bezpečný a efektívny. V zahraničí je známy a obľúbený.

Tip na záver

Ako radu na zlepšenie stavu vašich financií a sebadiscipíny odporúčajú finanční odborníci dodržiavať pomer 10:20:30:40. Čo to znamená?

  • 10 % z platu si máme odložiť do rezervy
  • 20 % z neho využiť na budovanie dlhodobých aktív, pod ktoré spadá auto, zariadenie alebo čokoľvek, čo sa používa dlhšie ako rok,
  • 30 % by malo ísť na splácanie úverov,
  • 40 % má pokryť náklady na život a chod domácnosti.

 

pozicaj si

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in