• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Sú rýchle pôžičky online bezpečné?
21.08.2015

Sú rýchle pôžičky online bezpečné?

Doteraz sme boli zvyknutí, že sme si peniaze chodili požičiavať iba do bánk. No doba ide dopredu a širšie možnosti sa nám stále otvárajú. Dnes nám stačí otvoriť počítač a pôžičku si vybavíme len pár klikmi. Je to ale bezpečné?

Pokiaľ si vyberiete overenú nebankovú spoločnosť, tak áno. Na online pôžičky sa spolieha veľa ľudí, preto si nebankové spoločnosti dávajú záležať na tom, aby prebiehala bezproblémovo.

Nikdy si ale nepožičiavajte peniaze, pokiaľ nie ste presvedčení, že poskytovateľ je vo finančníctve kvalifikovaný a môžete sa na neho spoľahnúť. To znamená, že jedna reklama na internete nie je dostačujúcim dôvodom na požičanie si peňazí od nebankovky.

Overovanie údajov

Každý žiadateľ o pôžičku by mal prejsť určitým procesom overovania. To znamená, že si od vás vypýtajú napríklad výpis z bankového účtu alebo si vašu bonitu overia cez spoľahlivé systémy. Pokiaľ budú od vás chcieť podobné údaje, je to iba dobrý znak toho, že si klientov preverujú, aby v budúcnosti nevznikol žiadny problém.

Ak by si ale od vás vyžiadali nejaké poplatky vopred, bolo by to podozrivé. Seriózne nebankové spoločnosti peniaze vopred nevyžadujú. Iba ak by išlo o minimálne sumy.

Referencie od reálnych klientov

Referencie od ľudí, ktorí si reálne peniaze od danej nebankovky požičali, sú pre vás dôležité. Vždy si prečítajte referencie a dozviete sa názory iných ľudí. Veľa referencií znamená, že nebankovka je známa a denne jej služby využíva veľa ľudí. Samozrejme, čím viac pozitívnych skúseností od klientov, tým lepšie.

Ak ale žiadne referencie k nebankovej spoločnosti nenájdete, skúste sa radšej obhliadnuť po iných. Spravte si v spoločnostiach prehľad, aby ste si vybrali tú správnu. Neunáhlite sa a nereagujte príliš unáhlene.

Spoľahlivý web

Každá dôveryhodná nebanková spoločnosť má svoju webovú stránku, na ktorej nájdete odpovede na svoje otázky. Mala by obsahovať presné informácie o spoločnosti a taktiež o možnostiach a podmienkach požičania peňazí.

Webová stránka musí mať SSL šifrovanie, ktoré ochráni všetky údaje prenášané online. Spoznáte ju podľa symbolu zabezpečenia – „zámku” v URL adrese webovej stránky.

Dôležitá je aj vaša anonymita, teda aby sa vaše osobné údaje nedostali do rúk nejakej tretej strany. Všetky vaše údaje, ktoré poskytnete nebankovej spoločnosti, by mali byť spracovávané podľa zákona 28/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov.

Finzo.sk

Finzo vám ponúka rýchle a bezpečné pôžičky. Zabudnite na starý a zdĺhavý spôsob požičiavania peňazí. Poskytneme vám všetky potrebné informácie o pôžičke. Sme vám k dispozícii online aj telefonicky.

 

pozicaj si 

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in