• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Pôžičky pre nezamestnaných: Kde ich nájdete a na čo pozor
22.11.2017

Pôžičky pre nezamestnaných: Kde ich nájdete a na čo pozor

Ocitli ste sa bez práce, bez príjmu a pomaly už aj bez úspor? Potrebujete si požičať, ale neviete, kde začať? Poradíme vám, ako na to.

Vašu nepriaznivú životnú situáciu môžete riešiť viacerými spôsobmi. Každý z nich má svoje výhody aj nevýhody. Najprv si však zodpovedajte tú najdôležitejšiu otázku – budete schopní pôžičku pravidelne a včas splácať?

 

Banka pomôže len niekedy

Jedným z riešení, ktoré ponúka banka, môže byť aj kontokorentný úver. Z pohľadu banky ho máte schválený, ak ste jej dlhodobým klientom a máte možnosť prečerpať váš účet. A to aj vtedy, ak ste sa náhle ocitli bez práce. Výhodou je, že peniaze máte k dispozícii ihneď. Nevýhodou sú pomerne vysoké úroky.

Spotrebný úver je štandardne bezúčelový, to znamená, že ho môžete použiť prakticky na čokoľvek. Na jeho získanie banka najprv ohodnotí vašu finančnú dôveryhodnosť, zvanú aj bonita. Ak ste nezamestnaní už niekoľko mesiacov a nemáte trvalý zdroj príjmu, je možné, že žiadosť o úver vám neschvália. Za akceptovateľný zdroj príjmu sa však považuje aj dôchodok, materské či rodinné príspevky.

 

Neuspeli ste? Sú tu nebankovky

Nebankových spoločností je na trhu veľa a väčšina z nich poskytuje pôžičky aj nezamestnaným. Keďže človek bez pravidelného príjmu predstavuje vyššiu mieru rizika nesplácania, zaplatí si za získanie financií viac – úrok bude vyšší, ako keby o peniaze žiadala zamestnaná osoba.

 

Pôžička cez internet? Celkom bežná prax!

Vedeli ste, že dnes si môžete podať žiadosť o pôžičku priamo z vašej obývačky? Túto službu poskytujú sprostredkujúce portály. Ich snahou je spojiť ľudí, ktorí chcú peniaze poskytnúť, s tými, ktorí si ich chcú požičať. Napríklad portál Finzo vám poskytne úver až do výšky 2000 eur. Celý proces je veľmi rýchly – od podania žiadosti až po pripísanie peňazí na účet uplynie max. päť dní.

Stačí sa zaregistrovať na www.finzo.sk, zvoliť si výšku sumy a dobu splácania. Systém preverí, či ste platičom v registroch dôležitých inštitúcií a ohodnotí vašu bonitu. Poskytnutím doplňujúcich údajov môžete vašu bonitu zvýšiť. Čím je vyššia bonita, tým nižší úrok vám ponúkneme.

Náš portál poskytuje kolektívne pôžičky už od 50 eur splatné najmenej o mesiac a najviac o dva roky. Ak potrebujete pomocou menšej sumy prekonať krátke nepriaznivé finančné obdobie, sprostredkujúci portál je pre vás ideálnym riešením. A to aj v prípade, ak ste nezamestnaní.

 

Niekoľko rád na záver

Keď sa rozhodnete pre jednu z možností, pred požiadaním o úver by ste si mali preveriť:

● Výšku úroku,
● možnosť splatiť pôžičku predčasne,
● výšku poplatkov spojených s poskytnutím či splatením úveru,
● výšku celkovej sumy, ktorú napokon zaplatíte,
● či budete schopní sumu splácať.

Zvážili ste všetky pre a proti? Ste si istí, že budete schopní pôžičku splácať, hoci ste nezamestnaní? Ak ste na obe naše otázky odpovedali „áno“, zostáva vám už len vybrať si toho správneho poskytovateľa. Pomocnú ruku vám môže podať aj Finzo.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in