• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Nebojte sa investovať cez internet. Ako na to?
08.03.2017

Nebojte sa investovať cez internet. Ako na to?

Myslíte si, že investovanie predstavuje iba nákup akcií, podielov, fondov a zlata? Ak áno, tak sa mýlite. Investovať sa dá už aj z pohodlia domova. A navyše výhodne. Ako? Povedzme si o tom niečo viac.

Medzi ľuďmi sa stále objavujú názory, že na internete možno najľahšie stratiť peniaze. Možno na tom niečo pravdy predsa len bude, ale zároveň je pravdou aj to, že na internete dokážete aj pekne zarobiť. Napríklad aj kolektívnym investovaním.

Chcem kolektívne investovať. Čo robiť?

 

Prvý krok – výber služby/portálu

Najprv si musíte vybrať portál, ktorý predstavuje akúsi platformu pre kolektívne investície a pôžičky. Pri kolektívnom investovaní sa síce vynecháva sprostredkovateľ, ale úplne to bez neho nepôjde. Sprostredkovateľom je v tomto prípade internetový portál (ako aj Finzo.sk), na ktorom môžete nájsť databázu ľudí, ktorí už investovali, alebo si chcú naopak požičať.

Sami sa rozhodnete, komu požičiate. Môžete požičať len jednému človeku väčšiu sumu alebo vaše finančné prostriedky rozdelíte v menších sumách po viacerých dlžníkoch. A takisto si určujete aj úrok vašej pôžičky.

 

Druhý krok – registrácia na vybranom portáli

Keď už ste si našli portál, prostredníctvom ktorého máte v pláne investovať, bude nasledovať vaša registrácia. Tá je v prípade portálu Finzo.sk bezplatná. Portály si od vás zväčša vyžiadajú vaše základné identifikačné údaje, ako sú napr. číslo občianskeho preukazu, rodné číslo…

U nás na portáli Finzo.sk si už počas registrácie určíte vaše kritériá s požadovaným úrokom, bonitou a tiež dobou splácania pre vašich dlžníkov. Systém potom bude pre vás hľadať takých záujemcov o pôžičku, ktorí najviac vyhovujú zadaným kritériám. Celý tento proces je veľmi jednoduchý a rýchly.

 

Tretí krok – peniaze na účet

Po úspešnej registrácii získate prístup k vášmu účtu na vybranom portáli. Teraz, keďže ste investorom, musíte na tento účet preniesť peniaze, ktoré ste ochotní požičať. Peniaze na vašom účte sú oddelené od daného portálu, takže sa nemusíte báť, že by ste o svoje peniaze prišli v prípade zániku firmy.

 

Štvrtý krok – výber vášho dlžníka a investovanie

Keď už máte peniaze na účte, niet viac na čo čakať. Prejdete do databázy dlžníkov, kde si o nich zistíte bližšie informácie (napr. ich rating, koľko im už požičali iní investori – do jedného dlžníka môže investovať hneď niekoľko investorov a peniaze získa dlžník až vtedy, keď je suma, o ktorú žiada, celková) a vyberiete si svojho dlžníka. Ako sme už povedali, môže byť len jeden, ale môže ich byť aj desať. Je to len na vás. Zároveň si stanovíte aj svoj úrok.

A následne si už len budete všímať, ako vám na účet na danom portáli pribúda suma z úroku a splátky. Tieto peniaze si môžete kedykoľvek previesť na svoj bežný súkromný účet.

Zaujalo vás kolektívne investovanie? Ak áno, registrujte sa na sprostredkovateľskom portáli Finzo.sk a jednoducho, efektívne a pohodlne investujte.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in