• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Na čo míňajú mladí Slováci najčastejšie?
02.11.2017

Na čo míňajú mladí Slováci najčastejšie?

Aj vás zaujíma, na čo najčastejšie míňajú peniaze vaši mladí krajania? Za akým účelom najčastejšie opúšťajú peniaze naše peňaženky či bankové účty? Sú to autá, dovolenky alebo oblečenie? Pripravili sme si pre vás prehľad.

Aj vás by zaujímalo, na čo míňajú peniaze najčastejšie ľudia vo veku od 15 do 26 rokov? Možno vás niektoré veci prekvapia, alebo si len možno potvrdíte vaše dohady. Čítajte ďalej.

 

Zábava je pre mladých prvoradá

Zábava je to, na čo sú mladí ľudia ochotní minúť najviac peňazí. Nemyslite si však, že sú to iba tí mladí, kto mesačne najviac peňazí vynaloží na posedenia s priateľmi. Pokiaľ ide o peniaze „investované“ do priateľstva, Slováci míňajú v prvom rade najviac na spoločné výlety, potom posedenia v baroch a reštauráciách a na záver sú to darčeky pre priateľov.

Priemerný nákup mladého človeka medzi 15 a 26 rokom spojený so zábavou sa podľa analýzy UniCredit Bank šplhá až do výšky 26 eur. Každý mesiac pritom títo ľudia zaplatia kartou priemerne 190 eur. Výdavky spojené so zábavou tvoria až pätinu z danej sumy.

 

Jedlo je však stále nevyhnutné

Zábava, návštevy barov, reštaurácií či kina môžu byť síce pre mladých ľudí prioritou, ale najviac tak či tak míňajú jednoznačne na jedlo. Je pravda, že mnohí z nich aj dnes obľubujú posedenie s priateľmi vo fast foode, ale trend je ten, že moderní mladí ľudia sa z tradičných fast foodových reťazcov presúvajú skôr do kaviarenských sietí.

 

Jedlo, zábava a...

Oblečenie. Hneď po jedle a zábave sú mladí ľudia ochotní najviac investovať do oblečenia. Priemerný nákup oblečenia sa pritom pohybuje vo výške až 30 eur, čo nie je práve malá suma. Je teda celkom jasné, že „mileniáli“, ako býva táto generácia prezývaná, si veľmi potrpia nielen na svojich kamarátov, ale aj na svoj výzor.

 

A na čo míňajú mladí najmenej?

Podľa analýzy je to práve domácnosť, respektíve doplnky do nej. Len o niečo viac „mileniáli“ míňajú na svoje zdravie a knihy. Zväčša to však môže byť spôsobené aj tým, že výdavky na domácnosť za nich ešte platia rodičia, prípadne sa na ne skladajú s viacerými spolubývajúcimi. Osamostatnenie sa dnes predsa vôbec nie je lacnou záležitosťou a viacerým mladým by sa určite zišla nejaká tá finančná výpomoc. Hľadáte ju aj vy? Tak spoznajte kolektívne pôžičky od Finzo.sk.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in