• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Matky na materskej a dôchodcovia. Kde im požičajú?
21.12.2016

Matky na materskej a dôchodcovia. Kde im požičajú?

Vybavovanie pôžičky môže trvať niekoľko týždňov. A to aj vtedy, ak si ju vybavuje zamestnaný človek s pravidelným platom. Ťažšie to majú dôchodcovia a mamičky. Požičia im vôbec niekto? Máme pre vás odpoveď.

Mamičky a dôchodcovia sa zaraďujú medzi tzv. rizikových žiadateľov o pôžičku. Bankám sa nepáči, že vo väčšine prípadov nemajú dostatočne vysoký príjem. Potreby pre dieťa sú naozaj finančne náročné. A dôchodcovia musia taktiež žiť skromne, ak nemajú nasporené peniaze bokom. Pôžička by im pomohla vyriešiť viacero problémov. Napríklad, keď sa jedného dňa pokazí nejaký spotrebič, bez ktorého nemôžete fungovať, potrebujete dostať peniaze naozaj rýchlo.

 

Poriadne si vás preveria

Predtým, ako dostanete pôžičku, si vás banka najprv preverí. Bude chcieť vedieť všetky vaše osobné údaje, rodinný stav, zamestnanie, úverové zaťaženie, vaše výdaje, ale aj to, či ste boli dlžníkom v štátnych inštitúciách. Ak niečo z týchto vecí nespĺňate, vaša žiadosť o pôžičku môže byť zamietnutá.

V každom prípade, vždy je najdôležitejší váš príjem a vaše obraty na účte. Pokiaľ banke preukážete, že tieto dve požiadavky spĺňate veľmi dobre, ste k pôžičke čoraz bližšie. Máte totiž možnosť využiť povolené prečerpanie na svojom účte. Výška prečerpania sa pohybuje od 100 až do niekoľkých tisíc eur (závisí od obratov na vašom účte).

Mamičky či dôchodcovia sa často obracajú na nebankové spoločnosti. Aj tam si ich síce preveria, teda zisťujú, či nie sú v registri dlžníkov, či majú viac ako 21 rokov a niekedy požadujú aj bankový výpis. Vo väčšine prípadov pôžičku schvália, no je potrebné dať si pozor, aký úrok budete musieť splácať. Väčšinou si u nebankových spoločností požičiate iba menšie sumy, ale za to rýchlo.

 

Čo je teda dôležité urobiť?

Dať si žiadosti o pôžičku do viacerých bánk aj nebankoviek. A vybrať si tú, ktorá bude najvýhodnejšia. Niekde vám požičajú, niekde možno nie. No neberte hneď prvú ponuku, vyskúšajte viacero možností.

 

Pôžička od Finzo.sk

Jednou z možností, kde si požičať, je Finzo.sk. U nás si vyberáte výšku úroku a požičiavate si od viacerých investorov. Ide totiž o kolektívnu pôžičku od ľudí pre ľudí. Sme ústretoví a radi si prečítame vašu žiadosť. Stačí, ak sa zaregistrujete na našej webovej stránke a vyplníte krátku žiadosť o úver. Ako to u nás funguje s pôžičkami, sa podrobnejšie dozviete v tomto návode.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in