• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Chyby, ktoré robíme pri investovaní
20.10.2015

Chyby, ktoré robíme pri investovaní

Snáď každý človek sníva o tom, že sa mu vďaka správnej investícií podarí získať veľké množstvo peňazí. No a pri tejto túžbe občas robíme zlé rozhodnutia. Viete, ktoré to sú?

Nemáme stratégiu

Investičných príležitostí je veľa, no je potrebné odhadnúť, s ktorými to bude fungovať. Nikdy stopercentne nevieme, či sa nám investícia naozaj oplatí. Vždy ideme do určitého rizika, preto je dôležité mať nejakú stratégiu. Na investovanie by sme si mali vyčleniť peniaze, ktoré nebudeme v nasledujúcich mesiacoch potrebovať.

V prvom rade musíme mať cieľ, ktorý chceme dosiahnuť. Mali by sme vedieť odpovedať na otázky typu:

❖      Na akú dlhú dobu chceme peniaze investovať?

❖      Budeme investovať menšie sumy a viackrát alebo všetky peniaze naraz?

❖      Zvládneme stratu investovaných peňazí?

Keď zvážime všetky pre a proti, urobíme si stratégiu, čo robiť v prípade, ak sa nám bude dariť a, naopak, keď sa investícia nepodarí. S prípravou budeme lepšie reagovať na aktuálnu situáciu.

Vsadiť všetko

Niekedy sa oplatí vsadiť všetky peniaze, no mali by sme byť rozumní a väčšiu sumu rozdeliť na niekoľko menších. Rozdeľte peniaze do viacerých investičných príležitostí, ktoré spolu nemusia súvisieť. Svoj majetok tak ochránite pred veľkým poklesom jeho sumy.

Nereálne očakávania od investícií

Pri investovaní majú investori zalepené oči a očakávajú nereálne výsledky. Potom prichádza sklamanie z neúspechu. Často je to aj netrpezlivosť, ktorá investorom komplikuje situáciu. Napríklad nakupovať akcie na trhu sa vám nemusí vždy vyplatiť. Tí, ktorí nakúpia dve či tri akcie a dlhšie obdobie sa od ďalších nákupov dištancujú, zarobia viac ako tí, čo neustále predávajú a investujú.

Investovanie v nesprávny čas

Odhadnúť, kedy je ten najlepší čas investovať, je naozaj náročné. Každopádne by sme nemali ísť do rôznych investícií pred dovolenkou, prípadne kúpou majetku a podobne. Zmiasť nás veľakrát môžu aj tvrdenia v médiách, kde sa dozvedáme, čo najlepšie by sme mali práve teraz s peniazmi urobiť. No najrozumnejšie je držať sa vlastnej cesty a nenechať sa uniesť. Emócie by mali zostať bokom a zdravý rozum na  mieste.

Investovanie vo Finzo

Vo Finzo môžete investovať do kolektívnej pôžičky. To znamená, že investujete určitú čiastku peňazí a tá sa rozdelí na menšie čiastky medzi žiadateľov o pôžičku. Riziko nesplatenia peňazí sa tak neuveriteľne zníži. Pokiaľ by niekto pôžičku prestal splácať, Finzo vám vráti 55 až 70 % peňazí zo záručného fondu a z predaja pohľadávky. Riziko nesplácania pôžičiek je však minimálne. Žiadatelia o pôžičku nie sú dlžníkmi v registroch štátnych inštitúcií.

Kolektívne pôžičky sú celosvetovo uznávaným moderným spôsobom, ako si bezstarostne zarobiť peniaze. Ak chcete svoje peniaze investovať, urobte tak na našej webovej stránke.

online pôžičky

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in