• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Chcete investovať? Pripravte si viac ako len peniaze
08.11.2017

Chcete investovať? Pripravte si viac ako len peniaze

Investovanie neznamená nutne len nalievanie peňazí do rôznych sľubných fondov a dúfanie, že sa to podarí. Inteligentné investovanie vyžaduje dôkladný prieskum na konkrétnom trhu a správne zhodnotenie situácie. S čím musíte počítať predtým, než sa rozhodnete investovať?

 

Zbytočná strata

Máte nejaký budget, ktorý plánujete použiť. Chcete oň prísť? Môžete si ísť staviť na dostihy alebo v rulete hodiť všetko na červenú. Ak však chcete investovať peniaze rozumne, musíte si vyhradiť dostatok času na prieskum trhu. To je prvá nefinančná investícia – čas. Ak si vytvoríte plán, dostatočne dlho budete sledovať návratnosť fondov a budete mať konkrétny trh v malíčku, riziko straty sa minimalizuje.

Do investovaného času musíte okrem prieskumu trhu započítať aj čas na vzdelávanie. Mnohým ľuďom chýba práve finančná gramotnosť, o čom svedčia napríklad ich mesačné rozpočty. Nedokážu eliminovať nadbytočné výdavky a každý mesiac sa dostanú do mínusu. Venujte dostatok času aj vzdelávaniu, vypýtajte si radu od šikovného finančného poradcu a staňte sa kráľom svojich financií.

 

Pozor na nervy

Pri investovaní musíte znášať aj určité riziko, samozrejme, v zdravej miere. Vyhnite sa investovaniu do akcií zahraničných firiem, na ktoré sa vás budú snažiť zlákať operátori z call centier. Takéto investovanie je priveľmi rizikové a vy si ním zabezpečíte bezsenné noci. Investujte peniaze do niečoho, čomu veríte a čo máte overené napríklad zo skúseností vašich známych.

 

Dostatok energie

Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ investície, vždy budete potrebovať drobnú dávku energie. Pri investovaní s Finzo však nemusíte celé noci sedieť pri počítači a sledovať pohyby na trhu s akciami. Jednoducho rozložíte vaše peniaze do rôznych investícií a sledujete už len to, ako vám peniažky prichádzajú naspäť. Finzo vám zároveň ponúka garanciu vrátenia peňazí v prípade vypožičiavateľovej neschopnosti splácať. Ak máte záujem o viac informácií, neváhajte nás kontaktovať.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in