• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Chcete investovať do pohodlia a istoty? Zoznámte sa s P2P pôžičkami
17.05.2018

Chcete investovať do pohodlia a istoty? Zoznámte sa s P2P pôžičkami

Oblasť finančných služieb a pôžičiek dynamicky napreduje. S pokrokom nevyhnutne súvisia aj nové služby a produkty. Medzi ne patria aj P2P pôžičky. Viete, čo sa skrýva za touto skratkou?

Peer-to-peer doslova znamená rovný s rovným. Ide o všeobecné pomenovanie distribučnej schémy, do ktorej sú zapojení aspoň dvaja klienti (peers). V rámci jednej siete potom klienti komunikujú priamo medzi sebou.

 

Čo je to kolektívne investovanie a P2P pôžičky?

Pojem kolektívne investovanie a P2P pôžičky znamenajú jedno a to isté: fyzické osoby poskytujú finančné prostriedky iným fyzickým osobám bez prítomnosti banky či nebankovej spoločnosti. V prípade Finza si svojich „peerov“ nemusíte hľadať vy sami – vyriešime to za vás my. Spojíme vás s druhou stranou – investorov so záujemcami o pôžičky a naopak.

Celý proces prebieha online a nevyžaduje osobné stretnutie. Ide o jeden z najmodernejších spôsobov investovania.

 

Výhody kolektívneho investovania

Oproti tradičnému investovaniu do akcií majú P2P pôžičky hneď niekoľko výhod. Tou najväčšou je nižšie investičné riziko. Dôvodom je diverzifikácia finančných prostriedkov. Vložené peniaze sa rozdelia medzi viacero príjemcov na druhej strane, čo znižuje riziko vášho vkladu.

Druhou výhodou je nastavenie samotného mechanizmu. Pri akciách je potrebné sledovať výkyvy finančného trhu a byť pripravený reagovať na náhle zmeny s chladnou hlavou. Kolektívne investovanie je časovo nenáročné. Finzo za vás nájde klienta a v podstate nemusíte robiť nič, iba sledovať zhodnocovanie peňazí podľa vopred zvoleného úroku.

 

Akcie, dlhopisy? Budúcnosť je v P2P

Nákup akcií láka na vidinu vysokého výnosu. Vysoké zhodnotenie však mnohokrát predstavuje aj podstúpenie vyššieho rizika. Úspech závisí od spoločnosti, ktorá akcie vydáva. Ak sa jej darí, môžete očakávať vyplatenie tzv. dividendov. V opačnom prípade sa ceny akcií môžu rapídne znížiť.

Byť úspešný v tomto druhu investovania vyžaduje aj mnoho hodín a dní strávených sledovaním trhu a trendov, ako aj mať poruke finančný obnos, ktorý si môžete dovoliť stratiť. P2P pôžičky predstavujú z investičného hľadiska presný opak.

Kolektívne investovanie má svoje výhody aj oproti investovaniu do dlhopisov. K dlhopisom sa nedostane každý a ihneď. Vydávajú sa pomerne v malom počte a tie najlepšie takmer vždy skončia v rukách najväčších klientov bánk.

Doba, kedy sa zhodnotia býva taktiež pomerne dlhá, zvyčajne to začína po piatom roku. V prípade nevýhodného dlhopisu je potom zložité nájsť nového kupca či ho vhodne naceniť, čo stojí veľa námahy.

Pohodlné kolektívne investovanie poskytuje moderné možnosti zhodnotenia peňazí bez potreby navštíviť kamennú pobočku. Cez Finzo si naklikáte všetko online z pohodlia sedačky.

Po registrácii vyplníte vstupné údaje ako výšku vkladu a úrok. Následne vám systém vyberie vhodných kandidátov na požičanie, z ktorých si vyberiete vy. Výhodou sú aj nulové poplatky za sprostredkovanie, no najmä zníženie rizika prostredníctvom pôžičky viacerým ľuďom.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in