• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Ako zistíte, či je vaše investovanie bezpečné?
26.04.2017

Ako zistíte, či je vaše investovanie bezpečné?

Keď sa človek rozhodne, že chce investovať, zväčša sa zaujíma o výnosnosť investície a o bezpečnosť jeho investovaných peňazí. Inak sa bezpečnosť investovania hodnotí pri nehnuteľnostiach, fondoch či zlate a inak pri kolektívnom investovaní. My si niečo povieme o tom poslednom.

Bezpečnosť kolektívneho investovania vám garantuje viacero vecí. Čo by ste si teda mali všímať a kedy viete, že o peniaze neprídete, ale ich investujete rozumne a výhodne?

 

1. Pri kolektívnom investovaní nikdy neprídete o všetky vaše peniaze

Naozaj. Kolektívne investovanie funguje tak, že vaše peniaze investujete do ľudí, ktorí si potrebujú požičať. Ste investorom (pre nich veriteľom) a vaši dlžníci vám peniaze splácajú s úrokom, ktorý si sami nastavíte. Rovnako je len na vás, koľkým ľuďom ste ochotní požičať a akú sumu peňazí im požičiate.

Kolektívne investovanie je teda bezpečné z toho hľadiska, že ak sa o peniaze bojíte, môžete investovať len malú sumu peňazí a svoje peniaze rozdeliť medzi viacerých dlžníkov. A tak nie je možné, aby ste okamžite stratili všetky svoje peniaze a celú vašu investíciu.

 

2. Rámcová zmluva pri registrácii vám poskytuje ochranu a záručný fond istotu

Pri registrácii na sprostredkovateľskom portáli, ktorý poskytuje kolektívne pôžičky a investovanie, si od vás nevyžiadajú iba vaše údaje, ale takisto s portálom uzatvárate aj rámcovú zmluvu. A prečo je to dobré?

Práve vďaka existencii rámcovej zmluvy sa znova nemôže stať, že by ste zrazu prišli o vaše investície. V tejto zmluve sa portál, prostredníctvom ktorého ste investovali, zaväzuje, že vám peniaze vráti aj v prípade zániku danej spoločnosti/portálu. Peniaze bude čerpať práve zo svojho záručného fondu, ktorý bol aj vo Finzo vytvorený práve na podobné situácie.

 

3. Sprostredkovateľský portál dohliada na splácanie

Stať sa môže čokoľvek. Aj to, že jeden z vašich dlžníkov prestane svoju pôžičku splácať. Nemusíte sa však ničoho obávať. Práve vtedy zakročí sprostredkovateľský portál, cez ktorý ste investovali a peniaze bude od dlžníka vymáhať sám. Vy len budete čakať na výsledok.

 

4. Technické hľadisko poskytuje bezpečnosť a anonymitu

Sprostredkovateľské portály, ako je aj Finzo.sk, bývajú výborne technicky zabezpečené. Na každom takomto portáli by ste mali nájsť SSL protokol. Ten odhalíte tak, že webová stránka bude mať nejakú takúto adresu: https://napriklad.sk/. Práve tento protokol zabezpečuje, že vaše osobné údaje zostanú zašifrované, peniaze sú v bezpečí a nikto vás nemôže nijakým spôsobom okradnúť ani oklamať.

Ak na portáli zároveň nájdete cenník, všeobecné obchodné podmienky, kontaktné údaje a sídlo firmy, portál je podľa všetkého bezpečný, overený a spoľahlivý. A vy sa nemusíte báť investovať.

Ešte stále sa bojíte kolektívneho investovania? My vo Finzo.sk dbáme na vašu bezpečnosť a to, aby ste investovali výhodne. Ak vás teda kolektívne investovanie zaujalo, skúste to s nami.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in