• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Ako zistíte, či je nebankovka spoľahlivá? Máme pre vás krátky návod
25.10.2017

Ako zistíte, či je nebankovka spoľahlivá? Máme pre vás krátky návod

Uvažujete nad pôžičkou od nebankovej spoločnosti? Ešte predtým, ako sa pustíte do jej vybavovania, zistite, ako odhalíte, či je vami vybraná nebankovka skutočne spoľahlivá. Nie je to až tak náročné.

 

Licencia od NBS je samozrejmosťou

Každá spoľahlivá a korektná nebankovka musí mať licenciu od Národnej banky Slovenska (NBS). V opačnom prípade nesmie poskytovať pôžičky. Ak tak robí, ide o podvod a s takouto spoločnosťou si určite nechcete nič začínať. Ani keby vás lákala na rekordne nízke úroky. A ako zistíte, či daná nebankovka má spomínanú licenciu? Jednoducho ju nájdete v registri veriteľov na stránke NBS.

 

Za bezpečnosť ručí aj SSL protokol

Nebojte sa, nemusíte byť expertom na IT, aby ste odhalili, či je webová stránka danej nebankovky zabezpečená SSL protokolom. Odhaľuje to už webová adresa stránky. Ak by to bolo napr. http://finzo.sk/sk, znamená to, že naša stránka nie je zabezpečená. Skutočná adresa je však https://finzo.sk/sk. Áno, aj jedno jediné písmenko vám napovedá, či sú vaše peniaze v bezpečí.

Písmeno S v linku webovej stránky znamená, že stránka je šifrovaná celosvetovo najvyužívanejším protokolom slúžiacim na zabezpečenie vašich osobných údajov – Secure Socket Layer (SSL).

 

Pri nebankovkách nepodceňujte silu „jedna babka povedala“...

Referencie. To je to, čo vám môže pomôcť odhaliť, či ide o skutočne spoľahlivú nebankovú spoločnosť alebo nie. Poriadne „zalovte“ na internete, čítajte fóra, diskusie, pýtajte sa na skúsenosti ľudí s danou nebankovou spoločnosťou. Ak sú pozitívne, je to v poriadku. Ak sú však negatívne, prípadne nemôžete nájsť žiadne, tiež to o niečom napovedá.

 

Zaváži aj vek nebankovky či obsah jej web stránky

Ak ste už zistili, či má vami vybraná nebankovka SSL protokol, referencie na ňu sú prevažne pozitívne, je čas, aby ste si poriadne prezreli jej webovú stránku. V prvom rade si zistite vek, ako dlho už daná nebankovka pôsobí vo svete a na Slovensku.

V druhom rade hľadajte na stránke nasledovné: kontaktné údaje, sídlo, cenník, všeobecné obchodné podmienky, dobre vyzerá aj, ak je na stránke napríklad formulár na sťažnosti, fórum, nejaká tá diskusia, prípadne priestor, v ktorom sú zodpovedané najčastejšie otázky.
Trh s nebankovými spoločnosťami je aj na Slovensku pomerne bohatý. A pri väčšine z nich by ste nemali mať obavy o vaše osobné údaje či bezpečnosť. Ak si však chcete vybrať skutočne spoľahlivého a korektného partnera, zvoľte si nás. Vo Finzo sa špecializujeme na poskytovanie moderných kolektívnych pôžičiek. Zistite viac.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in