• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Ako efektívne investovať peniaze
14.09.2015

Ako efektívne investovať peniaze

Ako efektívne investovať peniaze

Skoro každý z nás uvažuje o možnosti investovania peňazí. Ako sa hovorí, peňazí nikdy nie je dosť. No horšie je, keď ich nemáme vôbec. Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým by sa na vašom účte mohli objaviť nejaké tie čísla navyše.

Pri každom investovaní peňazí podstupujeme určité riziko, ktorému sa pravdepodobne nevyhneme. Práve preto by sme si pred investovaním peňazí mali dobre premyslieť každý náš nápad. Už mnohokrát sa stalo, že ľudia naleteli na rôzne podvody a ich peniaze sa im nikdy nevrátili alebo vrátili, no iba v malom množstve.

Slováci chcú vlastniť nehnuteľnosti

Veľmi obľúbenou možnosťou, do ktorej investovať peniaze, sú nehnuteľnosti. Mať niečo hodnotné, čo patrí iba mne, je nielen dobrý pocit, ale aj rozumná vec. Pokiaľ vlastníte byt, no nebývate v ňom, môžete ho prenajímať. Na jednej strane máte stále v rukách svoju nehnuteľnosť a na druhej strane vám každý mesiac prídu peniaze za nájom.

Samozrejme, byt i dom treba udržovať v dobrom stave, aby bol jednoduchšie predateľný. Musíte rátať aj s výmenou nájomníkov, môže teda nastať obdobie, kedy v byte nebude nikto bývať. Nevýhodou môže byť pokles cien nehnuteľností. Momentálne sa predávajú viac menšie byty ako tie väčšie. Treba sledovať aktuálne informácie o vývoji cien nehnuteľností na bývanie. V každom kraji sa ceny líšia. Najvyšší dopyt po nehnuteľnostiach bol v roku 2008. Za posledné obdobie sa ceny bytov výrazne nezmenili.

Vlastné vzdelanie vám nikto nenahradí

S dobrým vzdelaním máte vždy viac možností. Platí to snáď pre všetky odbory. Môžete prísť o všetko, no to, čo máte v hlave vám zostane a môžete to využiť kedykoľvek. Je jedno, či si kúpite knihy, či budete chodiť na kurzy alebo si spravíte vysokú školu, všetko sa oplatí. Nemôže vám ale chýbať chuť naučiť sa niečo nové, iba to vás posunie ďalej 

S dobrými znalosťami môžete začať napríklad podnikať. Je potrebné mať ale plán, urobiť si prieskum o tom, čo môžete ponúknuť a či by o to mal vôbec niekto záujem. Pri podnikaní treba trpezlivosť a najmä zarobené peniaze hneď neminúť.

ako efektivne investovat

Kolektívne investovanie – moderný spôsob zarábania

Sporenie v bankách, terminované vklady, to všetko sme už počuli. No pojem kolektívna pôžička je novší a v poslednej dobe veľmi rozšírený spôsob vo svete, ako zarobiť peniaze. V preklade to znamená, že požičiate peniaze nie jednému, ale viacerým ľuďom, ktorý vám ich budú splácať s výhodnými úrokmi. Úrok je totiž vyšší ako v bankách.

Kolektívna pôžička prebieha online a vy sa na základe získaných informácií o záujemcoch rozhodnete, komu peniaze požičiate. Kolektívne pôžičky môžete realizovať cez Finzo. Ak by vám niektorí zo žiadateľov pôžičku nesplácal, Finzo vám garantuje 55 až 70 % peňazí zo záručného fondu. Podrobnejšie informácie nájdete v našom článku o kolektívnom investovaní alebo nás môžete kontaktovať telefonicky či emailom.

 

pozicaj si

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in