• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 Aké typy pôžičiek nám ponúkajú nebankové inštitúcie?
01.02.2017

Aké typy pôžičiek nám ponúkajú nebankové inštitúcie?

Nebankových inštitúcií a finančných spoločností je aj na Slovensku pomerne úctyhodné množstvo. A každá má v ponuke často viac ako len jeden typ pôžičky. Viete, z čoho si môžete na trhu s nebankovými pôžičkami vyberať?

V prvom rade si povedzme niečo o výhodách a nevýhodách nebankových pôžičiek. Základnou výhodou je to, že nebankové spoločnosti a finančné inštitúcie sú tu pre vás aj vtedy, keď si potrebujete požičať len malú sumu peňazí (napr. rôzne pôžičky do výplaty), alebo keď vás banka odmietne. Ak úver/pôžičku naozaj potrebujete, nebankovka vám zväčša vyhovie aj v prípade, že banka vám pomôcť odmieta.

Nevýhod nebankových pôžičiek môže byť niekoľko. V prvom rade by ste si mali nebankovú spoločnosť, od ktorej sa chystáte požičať si, overiť a zistiť, či je naozaj bezpečná. Všímajte si jej pôsobenie na trhu, cenník, všeobecné obchodné podmienky a referencie.

Takisto opatrne aj na úroky. Niektoré nebankové spoločnosti vám síce požičajú aj bez dokladovania príjmu či ručenia nehnuteľnosťou a dokonca expresne rýchlo, ale o to vyšší môže byť úrok pri vašej pôžičke. Poriadne si vopred prerátajte, či naozaj budete schopní pôžičku splácať.

 

Z čoho si teda môžete na Slovensku vyberať?

Je viacero typov nebankových pôžičiek. Populárnymi sú tzv. SMS alebo online pôžičky. Poväčšine ide o malé, krátkodobé úvery bez dokladovania účelu, ktoré dokážete vybaviť iba online a peniaze máte na účte prakticky okamžite, respektíve na druhý deň. Zvyknú sa občas označovať aj za pôžičky do výplaty.

Online kolektívne pôžičky sú zase tým typom pôžičiek, ktoré nájdete aj u nás vo Finzo. Špecializujeme sa na peer to peer (od ľudí pre ľudí) pôžičky, ktoré vám poskytne reálna fyzická osoba odhodlaná svoje peniaze takýmto spôsobom zúročiť. Je to rýchle, jednoduché a overené.

Ďalej sú v ponuke rôzne spotrebné a spotrebiteľské úvery. Sú to skôr väčšie, dlhodobejšie úvery, ktoré ľudia zvyknú využívať na kúpu vybavenia do domácnosti, na bývanie, zaplatenie rôznych služieb či na kúpu automobilu. Tieto pôžičky sa nedajú získať až tak ľahko ako online pôžičky. Pri spotrebiteľských pôžičkách musíte mať niekedy aj ručiteľa či spoludlžníka. Pri týchto pôžičkách sa držte len jedného: vyberajte si len overenú nebankovku.

No a do tretice, vybrať si môžete aj nebankové pôžičky s ručením nehnuteľnosťou. Ide o pôžičky aj na niekoľko tisíc eur s dlhšou splatnosťou. Tu však naozaj opatrne. Skontrolujte si výšku úrokov, ktoré vám nebankovka ponúka a prepočítajte si, ako vám pôjde splácanie. Pôžičku vám nebankovka možno poskytne, ale ak nebudete schopní úver splácať, môžete ľahko o svoju nehnuteľnosť prísť. Znova pozerajte na referencie danej spoločnosti, to, ako dlho už na Slovensku pôsobí a pod. Vyberajte opatrne!

S výberom tej správnej nebankovky je to vlastne rovnaké ako s výberom banky. Aj pri banke pozeráte na to, ako sa jej darí, koľko rokov už je na našom trhu a čo na ňu ľudia hovoria. Robte to isté aj pri voľbe nebankovky a nemôže sa vám nič stať. Minimálne nie, ak si pre svoju pôžičku zvolíte práve Finzo.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in