• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 6 tipov, ako pri kolektívnej pôžičke dostať čo najvýhodnejší úrok
11.09.2015

6 tipov, ako pri kolektívnej pôžičke dostať čo najvýhodnejší úrok

Úrok nie je to jediné, na čo sa treba pri žiadosti o pôžičku pozerať. Keď peniaze potrebujete získať v krátkom čase, oceníte rýchlosť vybavenia, prístup a možnosť  nemusieť nikam chodiť. Avšak od neho záleží, koľko skutočne zaplatíme. Máme pre vás niekoľko tipov, ako zlepšiť svoj úrok cez kolektívne požičiavanie.

1. Neprijímajte hneď prvú ponuku od portálu

Prvým krokom, ktorý musíte urobiť, keď si chcete požičať, je registrácia. Vytvorenie svojho profilu, zadanie osobných a kontaktných informácií. Po zaregistrovaní si môžete navoliť sumu a tiež dobu splatnosti, za ktorú ste ochotní peniaze vrátiť naspäť.

Portál vám automaticky, na základe dostupných ponúk od investorov, vypracuje ponuku, s ktorou môžete, ale aj nemusíte súhlasiť. Skúšajte to najprv s nižšími sumami a neprijímajte hneď prvú ponuku, ktorú vám zobrazí.

Ak nesúhlasíte s úrokom, ktorý vám portál navrhne, môžete si vytvoriť vlastný návrh a ten nechať maximálne týždeň. Ak sa dovtedy nespáruje s niektorou aktívnou investorovou ponukou, vaša žiadosť sa zruší. 

2. Skóre alebo ratingová trieda zaváži

Pridelíme vám jednu z ratingových tried, ktoré sú ekvivalentom pre bonitu klienta v banke. Finzo má 4 triedy od tej najvýhodnejšej po najmenej výhodnú. A teda najlepšia trieda alebo skóre znamená aj nižší úrok.

Ratingová trieda sa určuje na základe vašej schopnosti splácať. Po poskytnutí osobných údajov si každého žiadateľa overujeme cez elektronické systémy na preverenie neplatičov. Ak nemáte dlhy v štátnych inštitúciách, vaše skóre by malo byť čo najlepšie.

4. Predložte výpis z bankového účtu

Ak sa vám aj stalo, že vám bola pridelená horšia ratingová trieda, môžete sa o výhodnejší úrok pričiniť sami. Predložte výpis z bankového účtu – takto zvýšite šance na to, aby ste preplatili čo najmenej. Nemusíte nám ho posielať v printovej verzii, naskenujte ho a pošlite elektronicky mailom.

3. Určte si kratšiu dobu splatnosti

Samozrejme, aj od doby splácania záleží, aký úrok dostanete. Ak si určíte maximálny možný čas – a to 2 roky, suma sa zvýši. Zvážte, koľko ste schopní mesačne z výplaty dať na pôžičku s prihliadnutím na fakt, že sa to odzrkadlí na vašich úrokoch.

5. Nemeškajte s platbami

Pri vzornom splácaní sa nemusíte obávať žiadnych ďalších poplatkov. Preto ideálne s platbami nemeškajte. No aj vtedy, keď nebudete môcť načas uhradiť mesačnú sumu, radšej nás kontaktuje, aby sme vám upravili splátkový kalendár. Vážime sú férový prístup. Pri ignorovaní povinností sa vám každým dňom omeškania navýšia úroky.

6. Výška úveru

Čím vyššia suma, tým nižší úrok a opačne. Rozmyslite si, čo si chcete za požičané peniaze zaobstarať. Keď uvažujete v blízkej budúcnosti o kúpe ďalšej nevyhnutnej veci, spojte to dokopy do jednej pôžičky a získajte najvýhodnejší úrok. Radšej mať jednu pôžičku s vyššou sumou ako dve či tri malé, kde zaplatíte viac.

Tip na záver: Plánujte si svoje výdavky a majte jasné ciele. Tak si budete môcť užívať ešte viac zážitkov a mať veci, ktoré by ste si inak nemohli dovoliť. 

 

pozicaj si

 

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in