• info@finzo.sk
  • |
  • 0903 960 069
 5 vecí, ktoré by mal dodržiavať každý investičný začiatočník
05.04.2017

5 vecí, ktoré by mal dodržiavať každý investičný začiatočník

Buďte pripravení na oba varianty

Ešte predtým, ako niekam investujete peniaze, by ste mali vnímať obe strany investovania. Tá prvá je pozitívna, teda finančný zárobok. Po tej, logicky, túžia všetci investori. No je tu aj druhá, temnejšia tvár investovania, a to strata peňazí. A práve s tou sa často nedokážeme vyrovnať.

Pri každom investovaní by ste mali počítať s tým, že to nemusí vyjsť. Ak sa na to dopredu pripravíte a naozaj takáto situácia nastane, lepšie to prijmete. Investori sa stretávajú s úspechmi aj pádmi, taký je svet riskovania.

 

Na začiatok potrebujete pomocnú ruku

Nepúšťajte sa do investícií bez toho, aby ste sa s niekým neporadili, nespýtali sa na jeho skúsenosti a neprebrali s ním všetky riziká.  Ak poznáte človeka, ktorý sa do investovania vyzná a dôverujete mu, poraďte sa s ním.

Samozrejme, vždy buďte obozretní. Ak vám váš finančný poradca začne núkať rôzne finančné produkty, ktoré nie sú v súlade s vašou finančnou situáciou, nenechajte sa nalákať. Vždy zostaňte pri zemi. Aj keď sa riskovať oplatí, je dôležité myslieť na to, ako veľmi by taký risk ohrozil vaše živobytie. Dobrý poradca vám odprezentuje svoje portfólio produktov od rôznych inštitúcií.

 

Neinvestujte všetky peniaze do jednej veci

Ak máte väčší balík peňazí a chcete ho investovať, nevložte ho celý do jednej investície. Existujú viaceré možnosti, kam investovať. Skúste peniaze rozložiť do niekoľkých investícií (podielové fondy, sporiace účty, umenie, nehnuteľnosti…) Prečo? Lebo ak ich vložíte do jednej a tá nevyjde, zostanú vám prázdne vrecká. Takto máte väčšiu šancu, že neprídete o všetky peniaze a môžete si aj tak pekne zarobiť.

 

Majte rezervu

Vždy by ste mali mať nejakú rezervu na účte. Nie je dobré vložiť všetky svoje úspory do investície a čakať, čo sa stane. Aj tí najväčší investori vedia, že rezerva musí byť, aby neprišli o všetko. Rezervu potrebujete napríklad na nečakané výdavky v domácnosti (pokazený spotrebič, vzdelanie detí, zdravotná starostlivosť…). Premyslite si teda dopredu, koľko peňazí ste ochotní investovať a zaujímajte sa aj o to, kedy je možná návratnosť vašich financií.

 

Investovanie aj pre začiatočníkov

Ak ste sa rozhodli, že svoje peniaze niekam investujete, môžete tak urobiť na Finzo.sk. Cez Finzo požičiate svoje peniaze ľuďom, ktorí u nás požiadajú o pôžičku. Investičné podmienky si nastavíte tak, aby vám vyhovovali. Vaše peniaze počkajú na vhodných žiadateľov a niekoľko rôznych investorov vytvorí jednu pôžičku. Všetky dôležité informácie o investovaní nájdete na našom webe v sekcii investovanie.

Loan amount:
Loan period:

Repayment:

Get an offer within few minutes!

* This is a representative offer.

Log in